tiistai 27. joulukuuta 2011

Säässä kuin säässä

Myrskyn, räntäsateen, lumen tai auringonpaisteessa kuvaukset ovat aina kiehtoneet ilmiönä itsessään. Viimeisimpänä Tapaninpäivän myrsky oli jännittävä kokemus. Katsellessa ympärille ajatuksiin hiipi mahdollisuus jäädä kaatuvan puun alle. Puita katkeilikin tuon tuosta ja metsässä ryskyi. Vahinkojen korjaaminen on myös osa myrskyn kuvaamista. Puiden poistaminen teiltä, sähkölangoilta tai kotipihalta.

Myrskytuho
Äärimmäisiä luonnon tapahtumia kuvatessa tulee aina miettiä myös omaa turvallisuutta, mutta hyvät kuvakulmat vaatii tietynlaisen rohkeuden.

Vuosia sitten päätin kiivetä pienkerrostalon katolle kuvaamaan lähestyvää ukkosrintamaa, mutta myöhästyin aikomuksissani. Onneksi! Katolta olisi ollut hieno näkymä salamoinnin kuvaamiseen, mutta tilanteen vaarallisuus paljastui vasta nopean ja erittäin rajun ukkosmyrskyn riehunnan jälkeen. Lentäviä oksia, rankkasade, kaatuilevat puut ja erittäin voimakas tuuli olisi ollut katolla rimpuilevalle kuvaajalle kohtalokas, eikä poispääsy katolta myrskyn aikana olisi onnistunut.

Kuvaaminen sateessa tuo haasteen kaluston kuivassapysymiselle ja linssien puhtaudelle. Kamera voi olla säänkestävä ja se onkin edellytys pitempiaikaiseen sateessa kuvaamiseen. Räntä- ja rankkasade tuulen kanssa kastelee tavallisen kameran perinjuurin ja ongelmat voivat tulla myöhemmin sähköongelmien muodossa. Suojaksi voi viritellä pusseja ja onhan sääsuojiakin olemassa kameroihin.



Pakkanen on oma lukunsa. Patterit, huurre, kameran toimivuus kovassa pakkasessa. Varapatterit tulee pitää taskussa lämpimässä ja mielellään useammat koska pakkanen syö tehokkaasti kylmenneen patterin energian. Objektiivien huurtuminen on onglma vasta pitkän maasto-oleskelun jälkeen ja silloin auttaa linssin suojaaminen. Sisälle tuodessa kamera kannattaa suojata esim. muoviin ja peittoon käärimällä. Näin estetään kosteuden kertymisen kameran ja objektiivin  pintaan. Itse käytän silcast raetta n ½ kg:n pusseissa. Silcastit sujautan muovipussiin kameroiden kanssa.



Lasse Viren, juhlapuhuja.




maanantai 5. joulukuuta 2011

Diginäyteikkuna

Olen perehtynyt tai oikeammin yrittänyt perehtyä web markkinointiin. Koko ajan on tunne omasta riittämättömyydestä mikä on oikea vertaus kun alkaa itse tekemään.
Asiakas tutkii sivujesi antia hetken ja poistuu päätymättä muille alasivuillesi. Vierailu kesti alle kymmenen sekuntia ja on normaali aika jos kyseessä on massiivinen asiakashankinta. Missä syy, se on kirjoitettu kymmeniin kirjoihin ja kansiin. Niistä voi päätellä olevansa joko täysin ulkona tai hieman sisällä sivujen tekijänä/päivittäjänä ja web markkinoinnissa.

   Omat sivut olen teettänytyt ammattilaisella, joka osaa asiansa ja ulkoinen olemus on hyvin sujuva ja helppo. Selattavuus ja löydetävyys on kaiken a ja o. Lisäarvoa sivuille saa juuri ulkopuolisista lähteistä jossa viilataan sivut lopulliseen muotoonsa jotta saadaan kaikki hyöty irti markkinoinnin kannalta. Käytännön vinkit on juuri sellaisia joista ymmärttää tavallinen käyttäjä sivuja rustaillessa. Sivujen saaminen optimoituun tilaan ja ansaitakseen googlen parhaat tulokset on niin kaukaa tavallisen käyttäjän ulottumattomissa jos ei ole mitään kirjallisuutta tai täsmä koulutusta asian tiimoilta saa.

Opettelu ja tutkiminen google analytics ohjelmalla antaa vinkkien jälkeen hyvää taustatietoa siitä mitä odottaa ja mihin pitää suunnata voimavaroja.  Tietoa saa jos osaa hakea ja se että ymmärtää kaiken mitä on saatavissa. Kaiken opettelun jälkeen toivottavasti pääsen sellaiseen ymmärrykseen sähköisessä markkinoinnissa jolla voi yritykseni markkinointia hyödyntää niin sosiaalisessa mediassa kuin muussakin markkinoinnissa.
  Tämä tuntuu olevan sellainen ala vielä, että tässä on kaikki mahdollisuudet omissa käsissä! Ulkopuolinen ammattilainen tekisi varmaan kaiken paremmin kun tietää mitä tehdä. Myöhemmin jos käyttää ulkopuolista niin voi ainakin olla varma mitä vaatia siltä "oikealta" ammattilaiselta, niitäkin kun tuntuu olevan toinen toistaan etevämpiä.